Author: knigoprima

Knigoprima > 2020 > октомври

Усвоен Предлог-Закон за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено економската криза предизвикана од вирусот COVID 19 и измени и дополнувања на Законот за ДДВ

На 14 та седница на Владата на Република Северна Македонија утврден е Предлог на Закон за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено економската…

Известување за обврзниците на годишен данок на личен доход за 2019 година

Управата за јавни приходи на својот веб портал објави известување кое се однесува на обврзниците на годишен данок на личен доход (физички лица) за…