Cetegory: Даночна регулатива

29 Апр

Управата за јавни приходи на својот веб портал известува дека согласно “Одлуката за изменување и дополнување на одлуката за условите и критериумите за репласирање…

21 Апр

Со Уредбата со законска сила за изменување и дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за…

07 Апр

Со Уредбата со законска сила за финансиска поддрѓка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот COVID-19, заради…

03 Апр

Управата за јавни приходи на својот веб портал објави известување за ослободувањето од плаќање на МДБ за месеците март, април и мај 2020 година…

30 Мар

Со Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба, донесена од Владата на Република…

27 Мар

Со Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот добивка за време на вонредна состојба, донесена од Владата на Република Северна Македонија,…

27 Мар

Владата на Република Северна Македонија донесе Уредба со законска сила за примена на Законот за данокот на личен доход за време на вонредна состојба,…

27 Мар

Со Уредбата со законска сила за примена на Законот за даночна постапка за време на вонредна состојба донесена од Владата на Република Северна Македонија,…

24 Мар

Управата за јавни приходи објави известување за даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 за даночниот период од 01.02.2020-29.02.2020 се…

23 Мар

Управата за јавни приходи ги информира даночните обврзници дека нема да доставува решенија за присилна наплата од парични средства по основ на сите даноци…