Author: knigoprima

Управата за јавни приходи објави десктоп апликација на Мој ДДВ

Управата за јавни приходи на својот веб портал известува за десктоп апликацијата на МОЈ ДДВ за скенирање за и сторнирање фискални сметки и упатството…

Прогресивниот данок се става во мирување

Министерството за финансии најави измена на Законот за личен доход, согласно која прогресивниот данок ќе се стави во мирување на 36 (триесет и шест)…

Најавени измени на Законот за данокот на додадена вредност – се зголемува прагот за регистрација на ДДВ обврзник

Министерството за финансии најави измена на Законот за данокот на додадена вредност, согласно која прагот за регистрација на ДДВ обврзник ќе се зголеми од…